Alt det praktiske

Det kan være en stor omvæltning både for jeres barn, men også for jer som forældre, når barnet skal starte i privat pasningsordning, og en ny og anderledes hverdag begynder.

Sammen skal vi sørge for, at overgangen bliver så blid og god som muligt. Vi finder i fællesskab ud af en indkøringsperiode, som passer til jer og jeres barn. Vigtigst af alt er, at I som forældre udstråler tryghed og glæde i afleveringssituationen, som ikke må blive for lang for jeres barn.

I den første tid gælder det om at skabe en tryg og forudsigelig hverdag, og derfor vil vores aktiviteter og ture være begrænset. Denne tid vil blive brugt på, at vi (jeres barn og vi) skal lære hinanden at kende gennem leg, snak og nærvær.

De fleste børn har brug for en formiddagslur, når de starter. De mange nye indtryk, samværet med andre børn og væk fra mor og far kan være hårdt, og derfor er en ekstra lur ofte på sin plads.

Her på siden kan I også læse, hvad I skal medbringe, og hvordan I forholder jer ved sygdom m.m.

I skal som forældre selv medbringe:

 • Specialkost (ved behov)
 • Skiftetøj fra inderst til yderst; alle børn får plads til dette i Spilopoasen
 • Regntøj, gummistøvler og sutsko
 • Fodtøj og overtøj til årstiden
 • Sutter hvis barnet bruger det
 • I skal som forældre huske at smøre jeres børn ind i solcreme om morgenen i sommerperioden, (vi gør det om eftermiddagen)

Vi sørger for resten:

 • Mad, frugt og drikkevarer (foruden specialkost)
 • Barnevogne/krybber til at sove i, godkendte seler, regnslag, myggenet, dyner og betræk (det bliver vasket i neutral sæbe)
 • Bleer (fra Rema)
 • Engangsvaskeklude og numsecreme
 • Hagesmække
 • Trip trap stole, legetøj
 • Solcreme til om eftermiddagen, i sommerperioden

Dagligdagen

Vores dagligdag i Spilopoasen ser nogenlunde sådan ud:

07.15 – 09.00 Spilopperne tjekker ind i Oasen.

09.00 Tid til formiddagsmad med vand til. Nybagte boller, brød, fibertoastbrød, bananpandekager eller andet – som hovedregel med frugt til – en undtagelse er, når formiddagsmaden indtages på vores ture.

09.00 – 11.15 Dejligt, hyggeligt og sjovt samvær i Spilopoasen – både inde (i det meste af huset) og ude i vores skønne have med masser af gode legefaciliteter og muligheder. Vi er ofte på dejlige ture ud i det blå, på legepladser, i skoven og har jævnligt lege-aftaler med andre små mennesker og deres omsorgsvoksne i hverdagen – både i Oasen, hos dem eller hvor vi finder på at aftale at mødes. Vi ses en del med Naturbørnehuset Bim Bam Busse og går om tirsdagen i legestue med dem (meget tæt på Spilopoasen), og en musiklærer fra Musikskolen kommer og har 10 gange musik med os der, som vi aftaler det. Vi deler ofte spilop-truppen op mellem os (Per og Diana) i alles bedste interesse og nyder alle atter at samles til middagsmaden og at snakke om, hvad vi alle har oplevet i løbet af formiddagen.

11.00 – 11.30 Frokost (som hovedregel rugbrød, forskelligt slags pålæg med grønt og vand); af og til nyder vi også godt at nybagte pizzasnegle eller varm mad til middag. I sommerhalvåret nydes middagsmaden jævnligt udenfor, når vejret tillader det.

11.30 Middagslur (børnene sover, til de vågner – først det sidste halve år inden børnehavestart, vækkes spilopperne efter 2 timers middagslur, hvis forældrene ønsker det).

14.30 Eftermiddagsmad (som hovedregel boller/brød med frugt og vand – bananpandekager og alm. pandekager nydes også).

15.00 Vi leger ude eller inde alt efter vejret, indtil børnene bliver hentet.

Sygdom

I skal som forældre selv sørge for pasning, når jeres barn bliver syg. Sygdom kan vise sig på mange måder og behøver ikke altid at være ledsaget af feber. Tag derfor udgangspunkt i jeres barns almentilstand; det er ikke rart at blive afleveret, når man er syg, uanset om man har feber eller ej. Jeres barn skal kunne følge de daglige aktiviteter uden at være ekstra plejekrævende.

 • I sygemelder jeres barn i messenger-gruppen for forældre og spilopforældre eller ved at ringe på 50 55 82 44.
 • Raskmelding af jeres barn i messenger-gruppen eller pr. telefon (samme nr. som ovenfor).
 • Hvis jeres barn bliver syg i løbet af dagen i Spilopoasen, ringer vi jer op, og I henter så hurtigt som muligt.

Hvis en af os bliver syg
Skulle det ske, at en af os (Diana eller Per) bliver syg, hvilket heldigvis er sjældent, vil I få besked så tidligt som muligt før jeres barns mødetid, hvis jeres barn så ikke vil kunne tilbydes pasning. Husk: I skal selv sørge for pasning, hvis det skulle ske.